Limba: de en it pl pt-br ro

Instalare siduction ISO pe un dispozitiv USB stick, SSD card, shdc cu orice Sistem de Operare Linux, MS Windows™ sau Mac OS X™

N-are importanță ce SO folosești, cu următoarele metode veți putea instala un siduction ISO pe un dispozitiv USB stick, SSD card, shdc (Secure Digital High Capacity card).

Imaginea siduction ISO este scrisă pe dispozitiv dar, pentru că opțiunea 'persist' nu este posibilă, veți avea doar un 'siduction-on-a-stick'.

Dacă 'persist' este necesară, atunci vă recomandăm să utilizați 'install-usb-gui' (nu este subiectul acestui capitol) când este disponibil un sitem siduction.
Pentru asta citiți Instalarea pe USB/SSD 'fromiso' - siduction-on-a-stick.

Condiții necesare:

  • Asigurați-vă că BIOS-ul PC-ului pe care vreți să-l boot-ați cu siduction-on-a-stick/card poate boot-a de pe USB stick-uri sau SSD card-uri. De obicei orice PC care are un USB 2.0 protocol poate boot-a de pe USB/SSD.
  • The USB/SSD should be recognised automatically and you should see the F4 opţiunea din meniu va spune Hard Disk, altfel apelaţi F4 >Hard Drive sau adăugaţifromhd în linia de comandă de boot.
  • Este important de ținut minte că, următoarele metode vor suprascrie și vor distruge orice tabelă de partiții de pe mediul de stocare ales. Datele pierdute vor depinde de mărimea siduction-*.iso. Nu sunt limitări în privința spațiului de stocare disponibil câtă vreme Linux-ul este implicat și vă veți putea recupera datele rămase pe care imaginea ISO nu le-a șters în timp ce se pare că MS Windows alocă și recunoaște doar o singură partiție. Așa că vă rugăm să nu faceți asta pe hard-ul vostru de 100+- gig!

Linux    MS Windows    Mac OS X

Linux

Cuplați USB stick-ul sau card-reader-ul cu card-ul pe care vreți să scrieți și executați:

cat /path/to/siduction-*.iso > /dev/USB_raw_device_node

sau

dd if=/path/to/siduction-*.iso of=/dev/sdf
Examplu:

Cuplați dispozitivul, rulați 'dmesg' și uitați-vă la output:

sd 13:0:0:0: [sdf] Assuming drive cache: write through
sd 13:0:0:0: [sdf] Assuming drive cache: write through
sdf: sdf1 sdf2
sd 13:0:0:0: [sdf] Assuming drive cache: write through
sd 13:0:0:0: [sdf] Attached SCSI removable disk

Presupunând că o imagine ISO numită siduction-12.1.1-desperadoreloaded-kde-amd64-201206241901.iso a fost download-ată, puteți s-o redenumiți ca siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso), atunci comada de rulare va fi:

cat /home/nume_utilizator/siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso > /dev/sdf

sau

dd if=/home/nume_utilizator/siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso of=/dev/sdf

The USB/SSD should be recognised automatically and you should see the F4 menu option will say Hard Disk, otherwise invoke F4 >Hard Drive or add fromhd to the boot menu bootline.

MS Windows™

E rapid și simplu. Instalați un program numit flashnul , ( de aici).

Rețineți numele 'flashnul' când îl extrageți și-l instalați deoarece poate arăta ca un dosar numit "flashnul-x.x", (de examplu, 'flashnul-1rc1.zip' download-at, extras și instalat în Program Files are un dosar numit "flashnul-1rc1", care are înăuntru un alt dosar numit "flashnul-1rc1", care la rândul său conține programul 'flashnul' și fișierele/dosarele asociate ce vor fi folosite în exemplul nostru.)

Cuplați stick/card-ul.

Dacă ați extras și instalat 'flashnul' în Program Files dar nu sunteți sigur unde este mount-at USB stick-ul, analizați output-ul comenzii 'flashnul -p' făcând click pe run din menu, apoi tastând cmd pentru a porni un terminal, apoi mutați-vă în directorul care conține toate fișierele individuale ale programului "flashnul", în cazul nostru:

cd C:\Program Files\flashnul-1rc1\flashnul-1rc1\
flashnul -p

Output-ul ar trebui să arate cam așa:

Available physical drives:
0       size = 60022480896 (55 Gb))
1       size = 2003828736 (1911 Mb)

Presupunând o imagine ISO numită siduction-12.1.1-desperadoreloaded-kde-amd64-201206241901.iso a fost download-ată, (o puteți redenumi în siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso), folosiți 'cut' și 'paste', (sau copiați-o), în dosarul "flashnul-1rc1" care conține toate fișierele/dosarele individuale ale programului.

Conform output-ului comenzii 'flashnul -p' din examplul nostru, vedem că dispozitivul USB a fost mount-at în 1, tipăriți următoarele apoi apăsați tasta 'enter', (s-ar putea să fie nevoie de drepturi de administrator):

flashnul 1 -L siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso

Sub MS Win7 e nevoie să specificați actualele litere ale partițiilor (discurilor), de examplu discurile D: și c:\ :

flashnul D: -L c:\flash\siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso

The USB/SSD should be recognised automatically and you should see the F4 menu option will say Hard Disk, otherwise invoke F4 >Hard Drive or add fromhd to the boot menu bootline.

Mac OS X™

Cuplați dispozitivul usb iar Mac OS X trebuie să-l mount-eze automat. În Terminal (îl găsiți în dosarul Applications > Utilities), rulați:

diskutil list

Descoperiți cum se numește dispozitivul usb apoi 'umount' partițiile de pe dispozitiv (să presupunem c-ar fi /dev/disk1):

diskutil unmountDisk /dev/disk1

Presupunând că o imagine ISO numită siduction-12.1.1-desperadoreloaded-kde-amd64-201206241901.iso a fost download-ată în /Users/nume_utilizator/Downloads/, (puteți s-o redenumiți în siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso). Dacă dispozitivul USB este desemnat ca disk1, rulați:

dd if=/Users/nume_utilizator/Downloads/siduction-desperadoreloaded-kde-amd64.iso of=/dev/disk1

The USB/SSD should be recognised automatically and you should see the F4 menu option will say Hard Disk, otherwise invoke F4 >Hard Drive or add fromhd to the boot menu bootline.

Device-urile USB/SSD sunt recunoscute automat şi apăsând

Page last revised 04/12/2012 1540 UTC